">
دانلود فیلم ایرانی به نام سورنجان
Download Film called Sorenjan
نام فیلم : سورنجان
ژانر : اجتماعی ، خانوادگی ،
کارگردان : محمدرضا رسولی
نویسنده : صحرا رمضانیان
بازیگران : بهدخت ولیان ، امیربهادر اورعی ، مهدخت مولایی،میلاد کیمرام ، ، ، ،
محصول کشور : ایران
سال تولید : ۱۳۹۶
زبان : فارسی
کیفیت : بالا
خلاصه داستان :روایتگر زندگی هاله و کیهان است که مجبور به هم زیستی چند روزه با یکی از دوستان قدیمی دانشگاهی شان، حمید و همسرش صبا می شوند و در طی این هم زیستی به مسائلی درباره ی هم پی می برند…
اول از همه باید بدانید که گل سورنجان یا به عبارتی گل حسرت، گیاهی است شبیه زعفران که در فصل پاییز گلهای آن شکفته میشوند. این گیاه در عین اینکه خواص دارویی زیادی دارد، میتواند بسیار سمی نیز باشد. این صفت گل با عناصر درون فیلمنامه فیلم همخوانی مناسبی دارد.
فیلم «سورنجان» در قالب درام، آیینهای است از نمایش آلوده روابط انسان و تصویری است از وجه مخفی و مخوف او از انتخابهایی که در موقعیتهای پرتلاطم زندگی گرفتهاند.
فیلم در پلان آغازین با به تصویر کشیدن قابی سرد و غم زده از فصل پاییز، حیاط خانهای بزرگ با استخری خالی از آب که همه جا با برگهای خشک درختان چنار تزئین شده است، کار خود را شروع میکند.
در پلان بعدی اما با اولین فرد ساکن در خانه آن هم در پشت پنجره آشپزخانه آشنا میشویم. او پنجره چوبی و قدیمی رو به حیاط را باز میکند و کیسه سبز رنگ زباله را پشت پنجره میگذارد. این کار به نوعی در ادامه آنچه که خواهیم دید و در تعلیق به وجود آمده از متن داستان، معنای واقعی خود را هویدا میکند. بعد از آن دوربین نیز با حرکت رو به جلو از پنجره، گویی تماشاگر را وارد دل ماجرا میکند.
فضای خانه با تمام مساحت بزرگش، محصور و بسته است. در این خانه همه چیز نامرتب، آشفته و بینظم است. احساس افسردگی و ناامیدی در ساکنین از همان ابتدا به شکل محسوسی دریافت میشود.
اگر بخواهیم داستان فیلم را به طور کلی و مختصر تعریف کنیم باید بگوییم قرار است مسیر قصه به تدریج برملا کننده رازهایی باشد که این زوج جوان در روابط فیمابین خود دارند، این اسرار نهان با ورود یک زوج دیگر و همزیستی چند روزه آنها با هم در همین خانه، یک به یک برملا میشود. این داستان ریتم مناسبی دارد و میتواند مخاطب را به دنبال خود بکشاند.
فیلم «سورنجان» با چهار بازیگر جلو دوربین رفته است. کیهان با بازی میلاد کیمرام و همسرش هاله با بازی بهدخت ولیان و در مقابل حمید با بازی امیر بهادر اورعی و همسرش صبا با بازی مهدخت مولایی.
از آنجا که سراسر فیلم از ابتدا تا پایان در یک خانه ویلایی میگذرد، در نتیجه با توجه به محدود بودن لوکیشن و بازیگر، میزانسن از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید به جرات بتوان گفت این بخش از فیلم وجه قابل دفاعی در اولین ساخته بلند محمدرضا رسولی است و همین توجه خاص و پرداخت عالی به میزانسن به بهترین نحو صورت گرفته، بطوری که یکدستی قابل تحسین و زیبایی به شکل مکرر در فرم تصویرها به چشم میخورد.
اما جایی که فیلم «سورنجان» از آن ضربه خورده است در عدم توضیح و پردازش داستان و نوع روایت ایستای آن است.
فیلم با اینکه کم کاراکتر است، اما در شخصیتپردازی چندان قوی عمل نکرده است. گویی شخصیتها به یک تیپ عملکردی مشخصی نمیرسند، فیلم تا جایی که به مقدمه میپرداخت، به خوبی شخصیتها را در یک اسارت درونی با احوالات ناخوش معرفی میکند اما هر چه میگذرد همان شخصیتها رفتاری متناقض با آنچه دیدهایم دارند. به طور مثال بیان دیالوگهای حکیمانه به کیهان آن هم از دهان شخصیت حمید که خود میخواهد به شهر برلین برود و همسرش را رها کند، بیدلیل فیلم را از مسیر طبیعی خود خارج میکند.
وی در نخستین تجربه بلند سینمایی خود به سراغ یک فیلمنامه اقتباسی رفته است، اما فیلمنامه ای که سراسر ایراد است و مخاطب به هیچ عنوان با آن ارتباط برقرار نمی کند، رسولی نیز با استفاده از میزانسن های تئاتری هیچ کمکی به نگهداری و مشتاق تر کردن مخاطب به تماشای این فیلم ندارد.
رسولی با در دست داشتن سوژه ای کلیشه ای سعی در روایت نو در این اثر داشت که به نوعی می توان گفت در این امر نیز موفق نبوده است و فیلم هر چند که از منظر فضا سازی با وجود تک لوکیشین بود آن موفق عمل کرده است، اما به لحاظ پرداخت به شدت دچار مشکل است و بیننده در دقایقی از فیلم دچار سر درگمی خواهد شد.
وی علاوه بر داشتن قصه ای کلیشه ای و میزانسن و دکوپاژهای تئاتر گونه علیرغم نداشتن بازیگر چهره در کارگردانی هم آنطور که باید و شاید کار خاصی انجام نداده که بیننده رغبتی برای تماشای فیلمش داشته باشد و نخستین فیلم بلند سینمایی رسولی سراسر پر از سوالات و حفره هایی است که مخاطب علاقه دارد به پاسخ درستی برای آنها برسد، اما دریغ از جوابی که نویسنده یا کارگردان برای آن سوالات در خلال فیلم گنجانده باشند.
نویسندگی فیلم سینمایی «سورنجان» برعهده صحرا رمضانیان بوده است و وی آن را بر اساس نمایشنامه ای از خود با عنوان «مرمت آثار باستانی» اقتباس کرده است، هرچند که نمایشنامه «مرمت آثار باستانی» خیلی با استقبال مواجه شد و در جشنواره های مختلفی همچون جشنواره تئاتر فجر جوایزی را کسب کرده بود، اما در نسخه سینمایی ایرادات فراوانی بر آن وارد است.
قصه فیلم سینمایی «سورنجان» از اساس کلیشه ای است، قصه زوجی که با ورود زوج دیگر زندگی آنها دستخوش تغییرات اساسی می شود و خود فیلمنامه نیز به درستی اطلاعات واضحی به مخاطب نمی دهد و از ابتدا تا انتهای فیلم مخاطب درک درستی از قصه و روایت قصه نخواهد داشت، لازم به ذکر است که نام سورنجان یک اصطلاح کُردی و درخصوص جاودانگی و میل به زنده بودن است و اشاره به گیاهی دارد که در پاییز گل می دهد.
در فیلم سینمایی«سورنجان» بازیگرانی همچون میلاد کی مرام، بهدخت ولیان، امیربهادر اورعی، مهدخت مولایی و … به ایفای نقش پرداخته اند.
فیلم سینمایی «سورنجان» از نظر تعداد بازیگر یک فیلم کمبازیگر و با تعداد شخصیتهای داستانی کم محسوب می شود و عوامل تولید فیلم نیز سعی کرده اند که به دلیل شرایط مالی از کمترین بازیگر چهره برای تولید این اثر استفاده کنند و شاید اگر تعداد بازیگران چهره فیلم بیشتر می بود فیلم از درصد مخاطب بیشتری برای تماشایش بهره می برد.