">
دانلود فیلم ایرانی به نام زنها شگفتانگیزند
Download Film called Women are amazing
نام فیلم : زنها شگفتانگیزند
ژانر : اجتماعی ، خانوادگی ، کمدی
کارگردان : مهرداد فرید
نویسنده : مهرداد فرید
بازیگران : افسانه بایگان ، حمید گودرزی ، الهه حصاری،بهاره رهنما ، بهنوش بخیاری ، رضا داوودنژاد ، جمشید هاشم پور ، ناصر سهرابی
محصول کشور : ایران
سال تولید : ۱۳۸۹
زبان : فارسی
کیفیت : متوسط
خلاصه داستان :فیلم زن ها شگفت انگیزند درباره ی سه زن است که متوجه میشوند شوهرشان به آنها خیانت کرده است و هر سه آنها هووی هم هستند پس در پی انتقام از شوهرشان هستند.
مهرداد فرید متولد ۱۳۴۵ تهران، دارای مدرک کارشناسی روانشناسی از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد علوم ارتباطات اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی است.
وی فعالیت هنری را با دبیری سرویس بخش هنری روزنامه سلام آغاز و سینما را با ساخت فیلم های کوتاه تجربه کرد.
ازدیگر فعالیت های فرید میتوان به سردبیری فصلنامه نقد سینما، مؤسس و سردبیر اسبق مجله فیلم نگار، مدیر دفتر پژوهش های کاربردی سینما (حوزه هنری)، عضویت در انجمن منتقدان سینمای ایران، مدیر پژوهش مرکز مطالعات سینمایی وزارت ارشاد و نگارش مقالات در نشریات گوناگون اشاره کرد.
اما همه این سوابق راهی شد برای کارگردان شدن و ورود این روزنامه نگاربه عرصه کارگردانی سینمای بلند داستانی.
فرید با سینمایی “آرامش درمیان مردگان” تولید شده در سال ۸۴ کارش را شروع کرد و به فیلم “همخانه” ۸۶ رسید. عدم موفقیت های مالی این دو اثر و ندیده شدن فیلم اول فیلمسازسبب شد فیلمساز خیلی جدی تر به مولفه های گیشه نگاهی بیندازد تا جایی که رضا عطاران در هجویهای سیاسی اجتماعی بازی کرد. اتفاقاً این بار سینمایی سوم “یعنی از ما بهترون” ۸۷ خوب فروخت و خیال تهیه کننده که خود فرید بود را راحت کرد.
اینها مقدمهای شد تا در سینمایی چهارم به نام “زنها شگفت انگیزند”، فرید فیلمساز هم شگفت انگیزان سینمای ایران را روی پرده ببرد.
پ ) حالا روزنامه نگار اسبق و فیلمساز فعلی ایران به نوعی و به قول برخی اهل سینمای بدنه شده اند اما این بدنه کدام بدنه است ؟ مراد مطلب نیست.
حالا خوب می توان باورکرد فرید درچهار فیلمی که ساخته نشان داده بدش نمیآید با سود جستن از مؤلفههای سینمای سطحی و پیش پا افتاده دریک ساختارسینمایی به اصطلاح شسته و رفته، فیلمی بسازد که هم در جذب عامه تماشاگران موفق باشد و هم فیلم قاعدهمند و ساختارمندی تلقی شود.
خب اینها قبول و مقبول اما فراموش نکنیم درعمل فیلمهای فرید فاصله چندانی با سینمای مبتذل رایج روز ندارد و چه به لحاظ مضمون و به چه لحاظ ساختار با همان کاستیها و ضعفهایی رو به رو است که همه فیلمفارسیها با آنها دست به گریبان هستند ولی میزان ابتذال و بی منطقیشان کمتر است و هر چه هست سینمای بدنه نیست.
سینمای بدنه جز ثابت و انکار ناپذیری از سینمای امروز است. سینمایی متکی بر پوسته بیرونی و لایه های ظاهری و خارجی که گاه حضور یک نام به عنوان هنرپیشه تمام بار زیبایی شناختی یک فیلم را بر عهده میگیرد و گاه سیر اتفاقات داستان بدون نگریستن به دروندادههای ملتزم تنها روایتی هستند از دال و مدلولهای زود گذر و سیاه و سفید.
ارگردان در سینمای بدنه گاه تنها وظیفه چیدن سطحی و بدون مداقه بازیگران را بر عهده می گیرد و بازیگر تنها اکسسواری است برای به نمایش در آمدن آنچه در فیلمنامه نوشته است.
اینکه فلان بازیگردر فیلم حضور دارد تنها بهانهایست تا سیر داستان بر اساس ظاهر یا بیان یا سایر بیرونیات وی شکل داده شود و در این میان صنعت بودن وجه غالب است و هنریت آن وجهه انضمامی دارد.
به استناد همین مولفههاست که زنها شگفت انگیزند میان یک فیلم کمدی و یک فیلم اجتماعی سرگردان است.
ت ) همین چند سال قبل بود که زنها فرشته اند اکران شد و یکی از بی سابقه ترین فیلمهای سینمای ایران درسقوط جایگاه زنان را رقم زد اما آن تجربه موفق منجر به زنها شگفت انگیزند شد، تجربهای که فیلم پر از پیامهای اخلاقی، بهداشتی و قوانین و مقررات ازدواج دوم است.
پیامهای بهداشتی شراره (همسرسوم افشین) ازیک سو، توضیح قوانین و شرایط ازدواج دوم از منظرهای شرعی و حقوقی از سوی دیگر و محکوم کردن زنانی که حاضر به پذیرش وظیفه مادری خود در جامعه مردسالار ایرانی نیستند، کشکولی را پیش روی مخاطب قرارداد که برای هردردی نسخهای دل خوشکنک میپیچد.
فرید فیلمساز در چهارمین تجربه کارگردانی روندی رو به پایین را پیش گرفته است تا شاید بهتر معاش کند.پ
زنها شگفت انگیزند خودش هم تکلیف خودش را نمیداند چرا که در هشدارهای بهداشتی، اخلاقی، سینمایی، سرگرمی، کمدی، گیشهای، حقوقی وعرفی و دغدغههایی که فیلمساز در زمان ساخت همخانه داشت گم و گور میشود و نه تنها شگفت انگیزنیست بلکه رقت انگیز است.
نکته پایانی اینکه سینمای بدنه امروز در ایران اتکا بسیار محکم و انکار ناپذیری به پدیده ستارهسازی در سینما دارد چرا که معمولا مخاطب به سینما می رود تا ستاره مورد علاقه اش را ببیند و گاه حضور یک ستاره تضمین کننده استقبال تماشاگر و فروش یک فیلم می شود؛ این هم درهمه جای جهان وجود دارد.
این ادعا را از قهرمانان دارای قدرتهای فرازمینی و متافیزیک محور شرق آسیا گرفته تا قهرمانان دلربای بالییوودی تا قهرمان قدرتمند و درشت عضله هالییودی تا قهرمان خوش لباس و خوش قیافه سینمای خالیوود (سینمای ایران به تعبیررضا درستکار) میتوان پیگیری کرد.
پس ساده ترین کار این است که دکمهتان را ببرید پیش خیاط تا برایتان کت بدوزد چون ستاره که دارید؛ امکانات هم که دارید؛ چیزی شبیه به داستان هم دارید و همه اینها کافیست تا فیلم بسازید